Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Chocolate Chip Cookies Recipe

Άν ακολουθήσεις βήμα-βήμα την παρακάτω συνταγή θα καταλήξεις με μπισκότα σαν και αυτά 






ΥΛΙΚΑ:


  • 2 ½ κούπες αλεύρι
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ½ κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη (light brown)
  • ½ κούπα ζάχαρη κανονική
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. βανίλια (2 βανίλιες)
  • 2 κούπες κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα και αλάτι. 
  2. Σε άλλο μπώλ χτυπάμε βούτυρο και μαργαρίνη για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και χτυπάμε να γίνει αφράτο. 
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. 
  4. Ρίχνουμε το ανακατεμένο αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα και τα καρύδια ανακατεύοντας με το χέρι.
  5. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί σε απόσταση 2 ½ με 3 πόντους και τα ψήνουμε στους 180ο για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.



Επίσης, προσοχή στο ψήσιμο να μην ψηθούν υπερβολικά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και είναι ακόμα μαλακά οπότε τα βγάζουμε με σπάτουλα. Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες σε σιδερένιο κουτί για μπισκότα.

Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Περιμένω τα σχόλια σας :)

xo, Depi

2 σχόλια:

  1. με αυτα τα υλικα ποσα μπισκοτα βγαινουν περιπου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλόγως με το μέγεθος που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα εγω που τα έκανα περίπου στο μέγεθος των soft kings, μου έπιασαν ολόκληρο το ταψί άρα γύρω στα 12 μεσαία προς μεγάλα βγαίνουν...

      Διαγραφή