Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Shortbread Cookies Recipe

Κυριακή πρωί και σου έχω συνταγή...
Ανασκουμπώσου και σημείωσε τα υλικά τα οποία είμαι σίγουρη πως βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι σου!



Υλικά: (για 10-15 μπισκότα)
  • 175γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50γρ ζάχαρη κρυσταλική
  • (προαιρετικά) μισό κουταλάκι του γλυκού vanilla extract ή 2 βανίλιες σε σκόνη
Για τη γαρνιτούρα:
  • καστανή ζάχαρη (για την απλή εκδοχή)
  • ζάχαρη άχνη 
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής 
  • χρωματιστή τρούφα


Εκτέλεση:
  • Χτύπα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν σε υψηλή ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στο χέρι. Αν με τα 175γρ κολλάει, μην διστάσεις να προσθέσεις και άλλο μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη σύσταση.
  • Πρόσθεσε την βανίλια και χτύπα καλά ώστε να απλωθεί σε όλο το μείγμα. 
  • Με ένα πλάστη, καθόρισε το πάχος του μπισκότου, και κόψε με το καλούπι της αρεσκείας σου.
  • Ψήσε τα στους 150 βαθμούς για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφού τα βγάλεις από τον φούρνο, άφησε τα να κρυώσουν και στόλισε τα.
Για την γαρνιτούρα:
  • Ανά μια κουταλιά της σούπας άχνη, μια σταγόνα νερό. (να είσαι πολύ προσεκτική μην σου γίνει πολύ αραιή, και υπολόγισε με το μάτι)
  • Πρόσθεσε μια σταγόνα με το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σου.
  • Και ρίξε από πάνω την τρούφα.
  • Σε αυτά με την καστανή ζάχαρη απλά κάλυψε τα με αυτήν.

Ελπίζω να σου άρεσε. Αν την δοκιμάσεις μην παραλείψεις να μου στείλεις μια φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα :) 

Καλή επιτυχία

xo, Depi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου