Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Cocktailicious


Πες μου λίγο, τι καλύτερο από τα cocktails τώρα το καλοκαίρι; Τι; Και πόσο μάλλον φτιαγμένα από τα χεράκια σου...
Για αυτό λοιπόν μάζεψε φρόυτα εποχής και το σεικέρ σου και ξεκίνα να δημιουργείς. Μάζεψε φίλους, καθήστε μπαλκόνι/ταράτσα και απολαύστε το καλοκαίρι στην πόλη...

Με πεπόνι: 
  • 100ml τεκίλα 
  • μισό πεπόνι 
  • 1 1/2 αγγουράκι
  • 40ml σιρόπι αγαύης 
  • 40ml χυμός από λάιμ
  • 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 4-5 παγάκια θρυμματισμένα 
Σε ένα μπλέντερ βάζεις όλα τα υλικά και τα χτυπάς μέχρι να προκύψει ένα ελαφρώς παχύρευστο μείγμα





Με καρπούζι:
  • 6 λεπτές φέτες καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια (φυσικααααα :Ρ)
  • 100ml ρούμι
  • 40ml σιρόπι
  • 40ml φρέσκος χυμός λάιμ
  • 40ml ανθρακούχο νερό 
  • φύλλα μέντας και φέτες λάιμ
Σε ένα σέικερ πιέζεις με το γουδοχέρι το καρπούζι, τα φύλλα μέντας και το σιρόπι. Προσθέτεις το ρούμι, το χυμό λάιμ, παγάκια και ανακινείς δυνατά. Σουρώνεις το μείγμα σε ένα ποτήρι με πάγο, συμπληρώνεις με ανθρακούχο νερό και φέτες λάιμ κι ανακατεύεις.

Με φράουλα:
  • 100ml λευκή τεκίλα 
  • 60ml κονιάκ
  • 40ml χυμός από λάιμ 
  • 40ml σιρόπι
  • 100γρ φράουλες 
  • παγάκια 
  • φράουλες για το γαρνίρισμα 
Σε ένα μπλέντερ χτυπάς όλα τα συστατικά μαζί και τα σερβίρεις, αφού έχεις βυθίσει το στόμιο του ποτηριού σε λιγο νερό και μετά σε αλάτι και ζάχαρη.

Με μάνγκο:
  • 1 ώριμο μάνγκο
  • 100ml βότκα
  • 80ml χυμός πορτοκαλιού 
  • 40ml χυμός από λάιμ 
  • φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
 Σε ένα μπλέντερ χτυπάς όλα τα υλικά, εκτός από τη βότκα και το δυόσμο, μέχρι να πολτοποιηθούν. Γεμίζεις δύο ποτήρια με πάγο, ρίχνεις πρώτα τη βότκα και μετά το μείγμα με το μάνγκο. Γαρνίρεις με τα φύλλα δυόσμου.

Με ανανά:
  • 100ml λευκό ρούμι
  • 60ml χυμός ανανά
  • 40ml πουρές ανανά 
  • 40ml σιρόπι
  • 30ml χυμός από λάιμ
  • τριγωνικά κομμάτια ανανά για γαρνίρισμα
Σε ένα σέικερ βάζεις όλα τα υλικά και χτυπάς για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρεις σε ποτήρι με πάγο και γαρνίρεις με ένα κομμάτι ανανά.*








  
Tip: Για να φτιάξεις το σιρόπι, βράζεις ίσα μέρη νερού και ζάχαρης και το αφήνεις να κρυώσει

Καλή σου απόλαυση!
xo, Depi


(*οι παραπάνω συνταγές προέρχονται απο το περιοδικό Cosmopolitan, τεύχος Αυγούστου 2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου