Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Red Velvet Cupcakes w/ Cream Cheese Frosting

Μια εύκολη, γρήγορη και δοκιμασμένη συνταγή για τα λατρεμένα red velvet cupcakes.

Για: 12 cupcakes
Προετοιμασία: 15min 
Ψήσιμο: 20min
Total: 35min 





























ΥΛΙΚΑ:
Για τα Cupcakes:

4 κσ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 κούπας ζάχαρη 
1 αβγό
2 1/2 κσ κακάο
3 κσ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1/2 κγ βανίλια 
1/2 κούπασ γάλα 
1 κουπα + 2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ σόδα 

Για το Cream Cheese Frosting:

120g βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
120g τυρί κρεμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη 
1 κσ βανίλια 


ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC 
2. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3min. Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε στο δυνατό μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
3. Σε ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατεύουμε το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τις βανίλιες ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα. Το προσθέτουμε στο στο μείγμα και χτυπάμε μέχρις ότου να ανακατευτούν πλήρως.
4. Μειώνουμε την  ταχύτητα του mixer και προσθέτουμε το μισό γάλα και το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε. Έπειτα επαναλαμβανουμε την διαδικασία, και γυρνάμε στο δυνατό.
5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύουμε.
6. Χωρίζουμε το μείγμα στα cupcake liners και ψήνουμε για 20min.
7. Βγάζοντας τα από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10min και τα αφαιρουμε απο το ειδικό ταψάκι και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα μέχρι να κρυώσουν τελείως πρωτού τοποθετίσουμε το frosting 




Για το frosting: 
Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του mixer για τη μαρέγκα, χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα για  5min στο δυνατό. Μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.  
Tip: Ειδικά τώρα για τους καλοκαιρινούς μήνες, μόλις τοποθετήσετε το frosting, βάλτε τα στο ψυγείο ώστε να παγώσει.


Καλή Επιτυχία :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου